GRE阅读出现句意改述题怎么办?_托普仕留学Document

欢迎光临托普仕留学!

客户必读视频精选网站导航

22年QS排名offer榜耶鲁案例US News排名

热线电话

(8:00~24:00)

400 - 686 - 9991

GRE阅读出现句意改述题怎么办?

上传时间:2021-05-08浏览量:142

摘要:GRE阅读出现句意改述题怎么办?其实换汤不换药,只要弄清作者意图,其实很好选择正确答案!下面不妨赶紧跟随托普仕留学Hanna老师一起去解决下吧!

  GRE阅读出现句意改述题怎么办?

GRE阅读出现句意改述题.jpg

  建议:不要仅仅机械地去翻译文章,而是围绕文章的核心论点,把文章的信息整理成逻辑相关信息,才能看懂作者的真实表达目的。

  例如从以下阅读题出发:

  “Many French feminists hold that the rational and unemotive language of traditional philosophical discourse should be challenged by women, since it has been used for so long to defend systems that oppress women. The French feminist philosopher Catherine Clement, however, disagrees with feminists who refuse to use organized discursive language and who heckle female public speakers who do use such language: “To speak publicly in a theoretical fashion is, according to the hecklers, to assume the position of ‘the man.’ If these feminists are right, then rational argumentation and dialectics become inaccessible to women; their only permitted response to injustice would be an obtuse one, unthinking in its expression. Although rhetoric and philosophical discursiveness have been formed by centuries of male cultural domination, to renounce the exercise of thought, to dismiss it as male, is to perpetuate the status quo. Simply telling women to ‘Be feminists and shout your anger’ is merely…[a] variant of telling them to ‘Be beautiful and hold your tongue.’”

  文章的内容比较清晰:

  文章围绕 rational and unemotive language展开了讨论,女权主义大部分主张challenge这种理性的语言表达方式。

  但是有一位叫CC的女性提出了不同的看法。

  她认为女性如果纯粹去抵制这种理性的话其实是使得女性无法用理性去思考(to renounce the exercise of thought)。

  导致的后果就是女性没有了思考力,男性主导地位维持原状。

  因此主张女性去challenge代表男权的rational language,其实本质上是让女性“hold their tongue”。

  也就是使她们没有表达出任何有实质性的内容出来(限制了女性的思考力)

  下面我们再来看看上述文章对应的句意改述题:

  Consider each of the choices separately and select all that apply.

  Which of the following statements provides the best paraphrase for the final sentence of the passage?

  A.Those feminists who try to recruit women to their cause by prescribing dramatic public actions have misread the attitudes of most women.

  B.Women who have never studied the specialized discourse of philosophical disputation are unsuited to judge its potential utility to the feminist cause.

  C.To demand that women renounce the language of rational argumentation is in reality to demand that they say nothing.

  D.Prescribing the manner in which women should express themselves in public will guarantee their right to self-expression.

  E.Encouraging women to adopt a more assertive tone in public will change presumptions some people have about women’s proper role.

  题目问哪个选项为文章最后一句话提供了最准确的释义,也就是问哪个选项能够在原文语境下替换原句。

  其实考查的本质,还是看我们有没有理解文章尾句的逻辑,有没有理解CC这个人真正质疑的点。

  原文:Simply telling women to ‘Be feminists and shout your anger’ is merely…[a] variant of telling them to ‘Be beautiful and hold your tongue.’

  让女性表达自己的不满,实质是在让女性啥也不说。

  结合前文的逻辑可知,因为单纯让女性抵制理性,其实是使得女性停止思考,从而啥也没表达。

  对应到选项中就是C选项。

  所以这仅仅是GRE阅读选择题信息题的一种考查形式,考点没有换,只是问法重新包装了一下而已。

  所以不要害怕所谓的“新题”,只要核心的方法论掌握了,没有考点是会跑出传统的知识体系范畴之外的。

  以上是关于GRE阅读出现句意改述题怎么办的完整解答,要想获取更多关于美国留学资讯,欢迎您在线咨询托普仕留学老师,托普仕留学专注美国TOP30高端留学13年,积攒多年成功申请经验,助力多位学子实现美国藤校梦!

立即定制语培课程

Document

Copyright 2010-2021 托普仕留学版权所有 网站备案号:京ICP备11009754号-1 京公安网备110108001932

托普仕留学
托普仕留学官网